Regina Ovesny-Straka odchádza z Kooperativy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Regina Ovesny Straka.
Regina Ovesny-Straka. SITA

Jedna zo známych tvárí manažmentu slovenského finančného sektora, Regina Ovesny-Straka, ku koncu roka skladá v Kooperativa poisťovni všetky svoje funkcie. Novým generálnym riaditeľom a šéfom predstavenstva bude Vladimír Bakeš.

Kooperativa poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group (VIG) vstúpi do roka 2016 s novým vedením. Post predsedníčky predstavenstva a generálnej riaditeľky opustí Regina Ovesny-Straka, ktorá podľa informácii zverejnených poisťovňou k 31. decembru 2015 skladá všetky funkcie v rámci spoločnosti. Jej ďalšie kroky poisťovňa nespresnila. Na poste člena predstavenstva spoločnosti Kooperativa končí aj Erik Nikmon.

Kto je Regina Ovesny-Straka

Regina Ovesny-Straka vyštudovala ekonomické vedy na Ekonomickej univerzite vo Viedni. V rokoch 1982 až 1994 pracovala na rôznych riadiacich pozíciách banky Creditanstalt Bankverein vo Viedni. V rokoch 1994 až 1998 bola členka a hovorkyňa predstavenstva Creditanstalt Bratislava. Po fúzii s Bank Austria bola v rokoch 1999 až 2001 predsedníčkou predstavenstva Bank Austria Creditanstalt Slovakia. V rokoch 2001 až 2009 bola predsedníčkou predstavenstva a generálnou riaditeľkou Slovenskej sporiteľne a prezidentkou Slovenskej bankovej asociácie. V rokoch 2009 až 2014 zastávala funkciu predsedníčky predstavenstva a generálnej riaditeľky Salzburger Sparkasse. Od roku 2014 sa stala podpredsedníčkou predstavenstva a námestníčkou generálneho riaditeľa Kooperativa poisťovne. V poisťovni následne od 1. apríla tohto roku šéfovala.


Nový šéf
Dozorná rada s účinnosťou k 1. januáru 2016 tak do funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva vymenovala Vladimíra Bakeša, ktorý je aktuálne generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva spoločnosti Komunálna poisťovňa, a.s. VIG. Od začiatku budúceho roka bude Bakeš pôsobiť ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva oboch spoločností.

Vladimír Bakeš, absolvent Slovenskej technickej univerzity Bratislava, zahájil svoju kariéru v slovenskej skupine VIG v roku 2000 ako obchodný riaditeľ agentúry Bratislava. V roku 2001 sa stal riaditeľom agentúry Bratislava, v roku 2003 napokon riaditeľom obchodu pre celé Slovensko. V roku 2004 bol menovaný do predstavenstva spoločnosti Kooperativa, od februára 2008 sa stal zároveň aj členom predstavenstva Komunálnej poisťovne. V októbri 2009 odstúpil z predstavenstva spoločnosti Kooperativa a prevzal v pozícii generálneho riaditeľa predsedníctvo v predstavenstve spoločnosti Komunálna poisťovňa, ktorú vedie doteraz.

Vienna Insurance Group patrí k vedúcim špecialistom na poistenie v Rakúsku, ako aj v strednej a východnej Európe. V skupine je približne 50 spoločností v 25 krajinách. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Komunálna poisťovňa